![Sauce allégée aux herbes Sauce allégée aux herbes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/45DF834B-F5D5-476B-B867-D7571DF9F34D/Derivates/6B79453B-3950-497B-B927-A877C9EAF555.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g d'échalote, coupée en deux
- 20 g d'herbes aromatiques fraîches, au choix ou en mélange (ciboulette, basilic, menthe ..), ciselées
-
100
g de fromage blanc, 20% m.g.
lub 100 g de yaourt nature - 100 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g.
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 1 c. à café rase de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 660 kJ / 205 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinade yaourt-épices
10 min
Sauce cocktail
10 min
Salade de champignons aux deux citrons
1 Std. 15 Min
Fraîcheur de yaourt
5 menit
Vinaigrette au vinaigre de xérès
5 menit
Sauce crémeuse aux herbes
10 min
Guacamole pour les enfants
10 min
Salade de concombre, radis et poivrons
10 min
Dip au fromage et à la ciboulette
5 menit
Vinaigrette au cidre et échalotes
5 menit
Tartare de tomate et de poivron
10 min
Vinaigrette balsamique à la moutarde
10 min