Urządzenia i Akcesoria
Rogale śniadaniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
12 sztuk
Składniki
-
190 g mleka w temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do posmarowania rogali
-
35 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
15 g cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki soli
-
ziarna sezamu, białego, do posypania rogalimak do posypania rogali
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
244.6 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
941 kJ /
224.8 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
35.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Francuska bagietka
3h 50min
Bułeczki śniadaniowe
1h 45min
Słonecznikowe bagietki
1h 10min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50min
Bułeczki "Stokrotka"
1h 5min
Bajgle z makiem
1h 25min
Rogaliki z marmoladą
50min
Bułki wrocławskie
2h
Bułki łobuza i spółki
1h 55min
Zawijane drożdżówki z serem
2h 40min
Bułki maślane
1h 25min
Rogaliki na piątkę
2h 20min