Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tartelettes
- 150 g de beurre, coupé en morceaux
- 250 g de farine de blé
- 30 g d'amandes en poudre
- 85 g de sucre glace maison
- 1 œuf
La mousse de marrons
- 25 g de beurre
- 100 g de crème de marrons
- 10 g de rhum
- 125 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide.
- 100 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 625.4 kJ / 149.3 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 16.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Crème brûlée aux pralines roses
3h 15min
Mousses à la crème de marrons
20 Min
Macarons chocolat-caramel
2 Std. 30 Min
Minipavlovas
3h 45min
Eclairs aux fruits rouges
12h
Gianduja maison
4h 25min
Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron
1h 45min
Guimauves à la fraise
3 Std. 35 Min
Eclairs comme un Paris-Brest
1h 40min
Le macaron caramel
1 Std. 50 Min
Tarte tropézienne
3 Std.