Urządzenia i Akcesoria
Sos pomidorowy Aurora
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
630 g
Składniki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
500 g wody (patrz wskazówka)
-
1 łyżkę koncentratu pomidorowego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), (patrz wariant)1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM (patrz wariant)
-
40 g mąki pszennej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
9 mg
Białko
0.8 g
Kalorie
385.9 kJ /
92.2 kcal
Tłuszcz
7.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 1100 ml
15 Min
Beszamel – 1100 ml
15 Min
Sos choron
20 Min
Sos holenderski – 250 ml
15 Min
Sos Aurora (pomidorowy beszamel) – 600 ml
15 Min
Beszamel – 600 ml
15 Min
Sos koperkowy
15 Min
Sos soubise
30 Min
Sos śmietanowo-porowy
30 Min
Szybki sos beszamelowy
10 Min
Sos pieczarkowy
40 Min
Marchewka na ciepło
35 Min