
Urządzenia i Akcesoria
Karp w szarym sosie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
pierniczków bez nadzienia i czekoladowej polewy, pokrojonych na kawałki50 g
-
karpia, całego, oczyszczonego bez głowy, wypatroszonego, pokrojonego w ok. 2 cm dzwonki1000 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki70 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
wody500 g
-
czerwonego wina, wytrawnego50 g
-
soku z cytryny świeżo wyciśniętego10 g
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
liście laurowe, suszone2
-
ziaren ziela angielskiego5
-
piwa ciemnego200 g
-
rodzynek50 g
-
migdałów, w płatkach50 g
-
powideł śliwkowych20 g
-
masła20 g
-
soli1 - 1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
344 kcal /
1441 kJ
Białko
32.9 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
19.6 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚWIĄTECZNY OBIAD
12 Przepisów
Polska
Polska