Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pierniczków, bez nadzienia i czekoladowej polewy, pokrojonych na kawałki
- 1000 g karpia, całego, oczyszczonego, bez głowy, wypatroszonego, pokrojonego w ok. 2 cm dzwonki
- 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- skórka otarta z 1 cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
- 500 g wody
- 50 g czerwonego wina, wytrawnego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ - ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 200 g piwa, ciemnego
- 50 g rodzynek
- 50 g migdałów, w płatkach
- 20 g powideł śliwkowych
- 20 g masła
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1441 kJ / 344 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14h 50min
Pstrąg marynowany
25 Std. 35 Min
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 Std. 45 Min
Jajka faszerowane pastą z sardynek
40min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1h
Polędwica wołowa z warzywami
1h 50min
Karp na słodko w galarecie
7h 35min
Polędwica wołowa w papilotach ze szpinakiem
45min
Deser makowy
26h 45min
Gęś faszerowana
4 Std. 50 Min
Szynka w cieście chlebowym
101h