Karp w szarym sosie

Karp w szarym sosie

3.7 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • pierniczków bez nadzienia i czekoladowej polewy, pokrojonych na kawałki
    50 g
  • karpia, całego, oczyszczonego bez głowy, wypatroszonego, pokrojonego w ok. 2 cm dzwonki
    1000 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    70 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • wody
    500 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    50 g
  • soku z cytryny świeżo wyciśniętego
    10 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • liście laurowe, suszone
    2
  • ziaren ziela angielskiego
    5
  • piwa ciemnego
    200 g
  • rodzynek
    50 g
  • migdałów, w płatkach
    50 g
  • powideł śliwkowych
    20 g
  • masła
    20 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 344 kcal / 1441 kJ
Białko 32.9 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...