Urządzenia i Akcesoria
Pstrąg marynowany
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
3 sztuki
Składniki
-
3 pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 330-350 g każdy), w całości lub sieje albo inne ryby o białym mięsie
-
sok z cytryny do skropienia ryby
-
sól do przyprawienia ryby
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
-
mąka pszenna do obtoczenia ryby
-
olej do smażenia
Marynata
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
240 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
80 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
½ łyżki mąki pszennej
-
200 g białego octu winnego
-
400 g białego wina, wytrawnego
-
300 g wody
-
2 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 szczypta szałwii, suszonej, otartej2 liście szałwii, świeżej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
1873.2 mg
Białko
92 g
Kalorie
3462.6 kJ /
827.6 kcal
Tłuszcz
28.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
18.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Karp w szarym sosie
1 godz. 10 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Sałatka z polędwicą wołową, młodymi ziemniakami i szpinakiem
1 godz.
Dorsz z aïoli i warzywami
50 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Gołąbki z dorszem
1 godz. 20 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min