
Urządzenia i Akcesoria
Pstrąg marynowany
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
3 sztuki
Składniki
-
pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 330-350 g każdy), w całości lub sieje albo inne ryby o białym mięsie3
-
sok z cytryny do skropienia ryby
-
sól do przyprawienia ryby
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
-
mąka pszenna do obtoczenia ryby
-
olej do smażenia
Marynata
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)10 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki240 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki80 g
-
mąki pszennej½ łyżki
-
białego octu winnego200 g
-
białego wina, wytrawnego400 g
-
wody300 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
liść laurowy, suszony1
-
szałwii, świeżej2 liście
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
827.6 kcal /
3462.6 kJ
Białko
92 g
Tłuszcz
28.5 g
Węglowodany
18.8 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
1873.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
83 Przepisy
Polska
Polska