Pstrąg marynowany

Pstrąg marynowany

4.2 13 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 35 min
3 sztuki

Składniki

  • pstrągi, świeże, oczyszczone (ok. 330-350 g każdy), w całości lub sieje albo inne ryby o białym mięsie
    3
  • sok z cytryny do skropienia ryby
  • sól do przyprawienia ryby
  • pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby
  • mąka pszenna do obtoczenia ryby
  • olej do smażenia
Marynata
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
    10 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    240 g
  • selera naciowego pokrojonego na kawałki
    80 g
  • mąki pszennej
    ½ łyżki
  • białego octu winnego
    200 g
  • białego wina, wytrawnego
    400 g
  • wody
    300 g
  • soli
    2 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka
  • tymianku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    ½ łyżeczki
  • liść laurowy, suszony
    1
  • szałwii, świeżej
    2 liście
    1 szczypta szałwii, suszonej, otartej

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 827.6 kcal / 3462.6 kJ
Białko 92 g
Tłuszcz 28.5 g
Węglowodany 18.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 1873.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...