Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 300 g makaronu, suchego, typu nitki, o czasie gotowania 4 min (patrz wskazówka)
- 80 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 4 ząbki czosnku
- 40 g oliwy z oliwek
-
1200
g krojonych pomidorów, z puszki
lub 1200 g pomidorów, z puszki, całych - 200 - 250 g koncentratu pomidorowego
-
4
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 4 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 1 - 2 łyżeczki oregano, suszonego
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość, do smaku
- 2000 g wody
- sól, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 270 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55min
Zupa krem z pieczarek; Faszerowane papryki z ryżem i sos pomidorowy
1h 5min
Warzywna zupa krem
50 Min
Gołąbki z ziemniakami i sosem pomidorowym
1h 15min
Zupa kalafiorowa; Makaron z chorizo i papryką
35 Min
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25min
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 Min
Barszcz czerwony z ziemniaczaną wyspą
1h 10min
Zupa jarzynowa z makaronem
45 Min
Fasolka po bretońsku na szybko
35 Min
Zupa kalafiorowa
30 Min
Zupa ogórkowa
30 Min