
Urządzenia i Akcesoria
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 słoików
Składniki
-
ząbków czosnku5
-
koperku, świeżego1 pęczek
-
ogórków gruntowych pokrojonych na kawałki1200 g
-
soli kamiennej3 łyżeczki
-
cukru1 płaska łyżeczka
-
wody przegotowanej, ostudzonej150 g
-
korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki25 g
-
koper ogrodowy, świeży, do kiszenia (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
49 kcal /
206 kJ
Białko
2.5 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
11.2 g
Błonnik
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska