Ogórki kiszone - na zupę ogórkową

Ogórki kiszone - na zupę ogórkową

4.9 106 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 słoików

Składniki

  • ząbków czosnku
    5
  • koperku, świeżego
    1 pęczek
  • ogórków gruntowych pokrojonych na kawałki
    1200 g
  • soli kamiennej
    3 łyżeczki
  • cukru
    1 płaska łyżeczka
  • wody przegotowanej, ostudzonej
    150 g
  • korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
    25 g
  • koper ogrodowy, świeży, do kiszenia (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 49 kcal / 206 kJ
Białko 2.5 g
Tłuszcz 0.3 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...