Urządzenia i Akcesoria
Ogórki kiszone - na zupę ogórkową
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 słoików
Składniki
-
5 ząbków czosnku
-
1 pęczek koperku, świeżego
-
1200 g ogórków gruntowych pokrojonych na kawałki
-
3 łyżeczki soli kamiennej
-
1 płaska łyżeczka cukru
-
150 g wody przegotowanej, ostudzonej
-
25 g korzenia chrzanu, świeżego pokrojonego na 2 cm kawałki
-
koper ogrodowy, świeży, do kiszenia (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
2.5 g
Kalorie
206 kJ /
49 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
11.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM6, TM7)
122 godz. 20 min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122 godz. 20 min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 godz. 20 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Bułka tarta
5 min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Pikle z ogórków z koperkiem
15 min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1 godz.
Sałatka szwedzka
3 godz. 40 min
Sałatka z buraków
2 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min