
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g wody
- 2 - 3 liście laurowe, suszone
- 2 - 3 ziarna ziela angielskiego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ - ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ½ łyżeczki soli
- 300 g mięsa z królika, bez kości
- 200 g surowego boczku, bez kości, bez skóry, pokrojonego w kostkę
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w kostkę
- 150 g wątróbki drobiowej, oczyszczonej
- 100 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 100 g warzyw, mieszanych (cebuli, pietruszki i selera)
- 1 biała bułka, czerstwa (ok. 50 g)
- 3 jajka
- masło, do natłuszczenia formy
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 929 kJ / 222 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Pasztet na Wielkanoc
2 godz. 10 min
Pasztet
3 godz.
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3 godz. 40 min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 godz. 15 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Pieczony boczek w pięciu smakach
9 godz. 15 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 min