Wielkanocny pasztet z królika

Wielkanocny pasztet z królika

4.7 194 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
12 kawałków

Składniki

  • wody
    700 g
  • liście laurowe, suszone
    2 - 3
  • ziarna ziela angielskiego
    2 - 3
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli
    ½ łyżeczki
  • mięsa z królika, bez kości
    300 g
  • surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego w kostkę
    200 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
    100 g
  • wątróbki drobiowej oczyszczonej
    150 g
  • pieczarek przekrojonych na pół
    100 g
  • warzyw, mieszanych (cebuli, pietruszki i selera)
    100 g
  • biała bułka, czerstwa (ok. 50 g)
    1
  • jajka
    3
  • masło do natłuszczenia formy

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 222 kcal / 929 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...