![Glace à la fraise façon italienne Glace à la fraise façon italienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07DDB8B0-087E-44A4-842D-EDB04886EBDB/Derivates/91257f6e-2eab-4e15-be74-73daecc71fa3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
30 minutes avant
- 100 g de lait concentré non sucré
Au moment de faire la glace
- 60 g de sucre en poudre
- 500 g de fraises, préalablement congelées
- Wartości odżywcze
- na 660 g
- Kalorie
- 2181 kJ / 517 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Glace à la pistache
12h
Crème glacée fraise-soja
4h 20min
Glace à la fraise sans crème
12h
Sorbet pomme verte et calvados
12h
Sorbet citron vert
12h
Mousse glacée à la menthe
12h
Sorbet minute fraise-banane
4hod. 15min
Crème glacée mascarpone
5 Std.
Glace au café
12h
Sorbet fraise-coquelicot
10min
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet fraise-banane
5min