![Kouign-amann Kouign-amann](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88C529B7-3611-4EFE-8AB7-75E932456CC0/Derivates/C1C3564F-91FD-49AE-9351-625EA81657B6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La détrempe (à faire la veille ou au moins 1 heure à l'avance)
- 180 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 300 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 30 g de sucre en poudre
Le tourage
- 200 g de beurre demi-sel, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre, et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1478.1 kJ / 351.9 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mont-blanc revisité
4 Std. 20 Min
Pithiviers
2h
Gâteau brigadier
2h 30min
Religieuses au café
3 Std. 45 Min
Choux menthe-chocolat
5 Std. 45 Min
Croissant
16 Std.
Gâteau nantais
1 godz.
Baba à la noix de coco
2h
Tourteau fromager
50 min
Paris-brest en bouchée
2 Std. 35 Min
Palets bretons
2h
Cannelés
13 Std. 45 Min