Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sirop de violette
- 150 g de lait
- 350 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 5 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre roux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 319 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème d'amande aux raisins
1h 40min
Sabayon au cidre
15min
Mousse aux griottes
2h 30 min
Flan à la pistache
30min
Sabayon au citron
15min
Crème brûlée à la fraise
3 Std. 10 Min
Crème brûlée au champagne
2 godz. 25 min
Crème renversée au café
2h
Crème vanille aux fruits exotiques
2h 15min
Crème onctueuse caramel-café
1h 45min
Crème catalane
4h 25min
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3 Std. 10 Min