Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les palets
- 120 g de beurre doux, mou
- 130 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 170 g de farine de blé
- 1 c. à soupe de rhum
- 100 g de confiture d'abricots
Le glaçage
- 1 blanc d'œuf
- 200 g de sucre glace maison
- 1 c. à café de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 688 kJ / 163 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ficelles picardes
2h
Cramique
2h
Welsh rarebit
30 min
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35 min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1 godz. 45 min
Soupe de tomate au basilic
30 min
Gaufrettes à la vanille
1h 5min
Waterzooï
1h 15min
Flamiche aux chicons et maroilles
2h
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min
Tarte au libouli
2h 45min
Carbonade flamande
1 godz. 45 min