Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- le zeste d'un citron jaune
- 140 g de sucre en poudre
- 200 g de blancs d'œufs (6-7 blancs)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1006 kJ / 240 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette magique des Rois
3h 15min
Galette au beurre
1 Std.
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1h 15min
Gâteau revigorant
1 Std.
Mousse au chocolat magique
15min
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1 Std.
Gâteau d'avoine et de fruits secs à la vapeur
1h 15min
Mug cake aux pommes et aux raisins secs
25 Min
Cheesecake à la vapeur
1 Std. 30 Min
Entremets chocolat noisette
2 godz. 30 min
Gâteau sans farine aux noisettes
55min
Gâteau vapeur au citron
2h 25 min