![Gâteau "Petit Duc" Gâteau "Petit Duc"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F3D0E78C-55ED-4156-B581-8C3858493B3E/Derivates/D1361E7C-63E3-4A9F-8265-8E62D0AD3172.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- le zeste d'un citron jaune
- 140 g de sucre en poudre
- 200 g de blancs d'œufs (6-7 blancs)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1006 kJ / 240 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broyé du Poitou
1ωρ. 15 λεπτ.
Biscuits aux amandes
35 Min
Fenetra de Toulouse
1 godz. 30 min
Galette au beurre
1 Std.
Rochers aux amandes et à la stévia sans sucre ajouté
15 dk
Le gâteau de Peau d'Ane
1ωρ. 15 λεπτ.
Pain de Gênes
1 Std.
Pudding vapeur
1 Std.
Cobbler à la cerise
40 Min
Crumble pommes-groseilles aux flocons d'avoine
40 Min
Crumble aux fruits rouges et flocons d'avoine
45 Min
Flan individuel à la vanille
50 Min