Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 500 g de saumon frais, coupé en morceaux
- 40 g d'échalotes, coupées en deux
- 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- 1 jaune d'œuf
- 30 g d'huile d'olive
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de jus de citron
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de saumon fumé, détaillé en dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 726 kJ / 173 kcal
- Białko
- 14.6 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rillettes roses de thon au pamplemousse
15min
Rillettes de noix de saint-jacques et noisettes croquantes
12h 15min
Rillettes aux deux saumons
1j
Tartinade aux deux saumons et citron vert
25 min
Rillette de sardine au citron
5 min
Rillettes de thon à la tomate
10 min
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15 min
Rillettes de haddock aux agrumes et aux herbes
2h 15 min
Rillettes aux deux saumons
3 godz. 25 min
Rillettes de poisson blanc
55 Min
Pain de saumon
1j 20 menit
Terrine de saumon à tartiner
3sa