Terrine de poulet à l'estragon

Terrine de poulet à l'estragon

4.0 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 24 godz.
6 portions

Składniki

  • citron jaune non traité (zeste et jus)
    1
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    4 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincée
  • d'huile neutre
    40 g
  • feuille de laurier déshydratée
    1
  • de filets de poulet, sans peau et détaillés en lanières
    500 g
  • d'estragon frais effeuillées
    2 branches
  • échalote
    1
  • de champignons de Paris frais
    50 g
  • de pistaches, décortiquées, émondées et non salées grossièrement concassées
    15 g
  • blancs d'œufs
    2
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 302 kcal / 1265 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 20.7 g
Węglowodany 4.3 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...