Tarte aux pommes bouquet de roses

Tarte aux pommes bouquet de roses

4.2 35 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 parts

Składniki

La pâte sablée
  • de farine de blé et un peu pour le moule et pour fariner
    250 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux, et un peu pour le moule
    140 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • œuf
    1
  • farine de blé pour le moule
La crème pâtissière
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
    ½
  • de lait
    350 g
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • œufs
    4
  • de beurre doux
    35 g
La garniture
  • de sucre en poudre
    100 g
  • gousse de vanille fendue en deux dans la longueur
    ½
  • le jus de 2 citrons jaunes non traités
  • de pommes Pink Lady®, avec la peau, émincées en fines tranches
    800 g
  • d'eau
    400 g
  • de sucre glace maison (opcjonalnie)
    10 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 709 kcal / 2963.7 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 97.3 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...