Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 80 g de harina de repostería
- 30 g de cacao puro en polvo
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 4 huevos
- 100 g de azúcar
Crema de relleno
- 250 g de queso mascarpone
- 130 g de leche condensada
- 70 g de coco rallado
Cobertura
- 250 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 80 g de agua
- 80 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 50 - 60 g de chocolate con leche
- Wartości odżywcze
- na 12 unidades
- Kalorie
- 21994.7 kJ / 5261.9 kcal
- Białko
- 97.2 g
- Węglowodany
- 387.4 g
- Tłuszcz
- 374.1 g
- Błonnik
- 46.7 g
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3 Std. 40 Min
Tarta San Marcos
4h
Tarta rayada
3 Std.
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5h 30min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1h 30min
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Boston cream pie
3 Std.
Magdalenas rellenas de chocolate
30min
Azúcar glas
5min
Brazo de gitano
3 Std.