Soufflé de potiron aux épices douces

Soufflé de potiron aux épices douces

3.4 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 60 g de gruyère coupé en morceaux
  • 300 g de chair de potiron détaillée en cubes (1 cm)
  • 150 g de lait demi-écrémé
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • ½ c. à café de gingembre en poudre
  • ½ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
  • 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 5 œufs jaunes et blancs séparés
  • 15 g de farine de blé
  • 10 g de beurre doux pour le moule

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 1104 kJ / 265 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...