Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cœur de chou vert (1 chou vert), coupé en morceaux
- 40 g de beurre demi-sel
- 250 g de châtaignes cuites et pelées
- 100 g de lait, à température ambiante
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 774 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poireau à la moutarde
35 Min
Purée potiron-orange
30min
Cake au chou-fleur
1h 15 min
Velouté carotte-betterave
35 Min
Poireaux gratinés à la béchamel
1h 15 min
Tatin aux navets
1h 10min
Purée céleri-pomme
45min
Purée de céleri
25 min
Purée de panais aux vapeurs d'orange
40min
Chou-fleur en soufflé
55min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min
Purée de pommes de terre-betterave
45min