![Purée de chou à la châtaigne Purée de chou à la châtaigne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35E4EE84-5AD8-487E-8573-9EE8C444FA19/Derivates/DB6C7B94-1C81-4045-9A03-F3BE473B037A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cœur de chou vert (1 chou vert), coupé en morceaux
- 40 g de beurre demi-sel
- 250 g de châtaignes cuites et pelées
- 100 g de lait, à température ambiante
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 774 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée panais potiron
45min
Compotée pomme-betterave aux épices
20min
Soufflés de topinambours
55 Min
Tarte au navet et au cantal
1 Std. 30 Min
Tatin de navets
10 Std.
Purée céleri-pomme
45min
Purée de pois mange-tout
35min
Purée butternut-noisettes
50min
Purée de pommes de terre-betterave
45min
Purée de panais et légumes d'hiver
40min
Purée potiron-orange
30min
Flans de poireau
35min