Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 200 g de petits pois frais, écossés
- 4 - 6 feuilles de basilic frais
- 5 g de jus de citron
- 10 - 15 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g d'huile d'olive
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 310 kJ / 75 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinade de courgette
4h
Tapenade de tomates
5 Min
Houmous de betterave
15 Min
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15min
Tzatziki
3h 5min
Tartinade de champignons amande-muscade
20 Min
Tartinade tchèque
10 Min
Houmous de betterave
15 Min
Tartinade de carotte au chèvre et carvi
1 Std. 15 Min
Rillettes allégées de poulet au curry
1 godz. 5 min
Rillettes de carotte aux herbes et épices
2h 15min
Tartinade d'artichaut à la tomate
2h 15min