Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de haricots blancs secs (mogettes de Vendée par ex.) et un grand volume d'eau
Le jour même
- 1 gousse d'ail
- 400 g d'eau
- 1 feuille de laurier fraîche
- 1 branche de thym frais
- 20 g de beurre demi-sel
- 50 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 596 kJ / 142 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Petits pois à la française
45 min
Champignons farcis
45 min
Polenta aux olives
45 min
Salade de hareng fumé aux pommes de terre et pistaches
40 min
Purée de pois mange-tout
35 min
Purée de chou à la châtaigne
25 min
Pudding vapeur
1h
Pommes de terre Madras
50 min
Salade de lentilles et riz aux amandes
1h 5min
Canapés de polenta sans gluten
2h 30min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 min
Béchamel allégée
15 Min