![Purée de haricots blancs Purée de haricots blancs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35AA8F3B-76B5-42E6-8E74-B191E3D8D916/Derivates/886F3DE2-8EE9-403F-8603-E620757C2BF3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 400 g de haricots blancs secs (mogettes de Vendée par ex.) et un grand volume d'eau
Le jour même
- 1 gousse d'ail
- 400 g d'eau
- 1 feuille de laurier fraîche
- 1 branche de thym frais
- 20 g de beurre demi-sel
- 50 g de lait
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 596 kJ / 142 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Aligot
40 Min
Soupe au chou
45min
Purée de chou à la châtaigne
25min
Tartinade de lentilles
1 Std. 15 Min
Cocos de Paimpol au chorizo, crèmes brûlées à la carotte
2 Std.
Purée de céleri aux cacahuètes
40 Min
Omelette végétale sans œuf
35min
Purée de pommes de terre-betterave
45min
Flan d'épinard
45min
Purée potiron-orange
30min
Mogettes à la charentaise
13hod. 15min
Lentilles en salade
1 Std.