
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 500 g de topinambours épluchés et coupés en deux
- 130 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 4 jaunes d'œufs
- 10 g de beurre doux pour les moules
- 6 blancs d'œufs
- 100 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 268 kcal / 1113 kJ
- Białko
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.3 g