Tagliolini con gamberi e carciofi

Tagliolini con gamberi e carciofi

4.5 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • spicchio di aglio
    1
  • scalogno a metà
    1
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    2 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • carciofi la parte tenera a fettine
    3
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico
  • di gamberi di media grandezza, sgusciati a pezzetti
    300 g
  • di acqua
    1500 g
  • di pasta secca tipo tagliolini
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 461 kcal / 1929 kJ
Białko 25.8 g
Tłuszcz 10.4 g
Węglowodany 70.4 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...