Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Zitronengras, äußere Schicht entfernt, in Stücken (2 cm)
- 3 - 6 rote Chilischoten, frisch, nach Wunsch entkernt
- 3 Kaffir Limonenblätter, getrocknet
- 20 g frischer Ingwer, in Scheiben (2 mm)
- 70 g Schalotten, halbiert
- 720 g Hühnerfond
- 60 g Shiitakepilze, frisch, in Scheiben (3 mm)
- 40 g Fischsauce
- 2 TL Zucker
- 2 EL Tom-Yum-Paste
- 200 g Garnelen, roh, geschält
- 2 EL Limettensaft
- 4 Stängel Koriander, gehackt
- 1 Frühlingszwiebel, halbiert, längs in feine Streifen geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 448 kJ / 107 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kokossuppe mit Garnelen
35 Min
Scharfe Garnelensuppe
35 Min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 Min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 Min
Garnelen Asia Style mit Glasnudeln
1 Std. 15 Min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 Std.
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50 Min
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30 Min
Thai-Hähnchensalat
30 Min
Papayasalat
20 Min
Asiatische Curry-Champignon-Suppe
25 Min
Andalusische Fischsuppe
50 Min