Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri-Sauce
- 2 Knoblauchzehen
- 50 g Schalotten, halbiert
- 10 g frische Korianderblätter
- 10 g frische Petersilienblätter
- 1 EL Oregano, getrocknet
- 100 g natives Olivenöl extra
- 30 g Weißweinessig
- ½ TL Chiliflocken, getrocknet
- ½ Zitrone, Saft ausgepresst
Sirloin Steak mit Erdäpfeln
- 600 g Wasser
- 700 g heurige Erdäpfel, ungeschält, geviertelt
- 2 EL natives Olivenöl extra
- ½ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Koriander, gemahlen
- 1 - 1 ½ TL Salz, nach Geschmack
- 1 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- 3 - 4 Sirloin-Steaks (gesamt ca. 1000 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2409 kJ / 574 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Exotische Pannacotta mit Garnelen
5 godz. 50 min
Marinierter Lachs mit Thai-Spargel
1 Std. 20 Min
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1 Std. 30 Min
Roastbeef in Salz-Thymian-Senf-Kruste
1 Std. 20 Min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1 Std.
Thai-Hähnchen in Wan-Tan-Schalen
45 Min
Hähnchen Teriyaki
2h
Beef Wellington mit Rotwein-Jus und Champignon-Duxelle
2 godz. 30 min
Rindfleischkebabs mit Tomatensalsa
1h 35min
Thai-Hähnchensalat
30 Min
Chimichurri mit Chili - argentinische Steaksauce
3h