Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Stücken (2 cm)
- 50 g Zitronensaft
- 2 rote Chilischoten, frisch, entkernt
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 40 g Koriander, frisch, abgezupft, und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 40 g Sesamöl
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 120 g Fischsauce
- 50 g Garnelen, roh, geschält
- 2 Dosen Kokosmilch, ungesüßt (à 400 g)
- 100 g Glasnudeln, mehrfach durchgebrochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3001 kJ / 717 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 56 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Kokossuppe mit Garnelen
35 Min
Lauwarmer Glasnudel-Avocadosalat
35 Min
Scharfe Garnelensuppe
35 Min
Gemüse-Hühnersuppe asiatische Art
1h 15min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40 Min
Meeresfrüchte Korma
40 Min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35 Min
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1 Std.
Asiatische Curry-Champignon-Suppe
25 Min
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15min
Ramensuppe mit Hähnchenbrust
2h 10min
Asia-Hühnersuppe
1 Std. 20 Min