Garnelensuppe mit Zitronengras

Garnelensuppe mit Zitronengras

4.6 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Zitronengras
    4 Stängel
  • Garnelen, roh, mit Kopf und Schale groß
    8
  • Schalotten
    2
  • Butterschmalz oder Ghee
    30 g
  • Tomatenmark
    80 g
  • Noilly Prat
    200 g
  • Sahne
    250 g
  • Wasser
    150 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Butter kalt
    30 g
  • Tabasco
    2 - 3 Spritzer
  • Worcester-Sauce
    1 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 478 kcal / 1988 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...