
Urządzenia i Akcesoria
Garnelensuppe mit Zitronengras
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Zitronengras4 Stängel
-
Garnelen, roh, mit Kopf und Schale groß8
-
Schalotten2
-
Butterschmalz oder Ghee30 g
-
Tomatenmark80 g
-
Noilly Prat200 g
-
Sahne250 g
-
Wasser150 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz¼ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Butter kalt30 g
-
Tabasco2 - 3 Spritzer
-
Worcester-Sauce1 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
478 kcal /
1988 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
34 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 2/2019
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy