Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Stängel Zitronengras
- 2 Schalotten, halbiert
- 25 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 20 g Öl
- 800 g Geflügelbrühe
- 400 g Kokosmilch
- 2 Prisen Zucker
- 1 Prise Salz
- 40 g Fischsauce
- 200 g braune Champignons, halbiert
- 200 g Erbsen, TK
- 16 rohe Garnelen, geschält (à ca.20 g), küchenfertig
- 1 - 2 TL Limettensaft
- 10 Stängel Koriander, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1586 kJ / 381 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Scharfe Garnelensuppe
35min
Tom-Yum-Suppe mit Meeresfrüchten (冬阴功海鲜汤)
40min
Meeresfrüchte Korma
40min
Seeteufel in Sauce
1 Std.
Kokossuppe Tom Kha Gai
35min
Laksa - Malayische Nudelsuppe mit Meeresfrüchten
50min
Scharfe Thai-Suppe mit Meeresfrüchten
30min
Hähnchen-Kokos-Suppe
45min
Asiatische Curry-Champignon-Suppe
25 Min
Bouillabaisse
1 Std.
Tom Yum (Scharf-Saure Garnelen-Suppe)
15 Min
Andalusische Fischsuppe
50min