Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 1300 g polvo descongelado
- 50 g cebola roxa
- 100 g pimento vermelho cortado em pedaços
- 100 g pimento verde cortado em pedaços
- 10 g coentros, só as folhas
- ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de colorau
- 120 g azeite, mais q.b. p/ barrar
- 70 g vinagre
- Pão torrado fatiado fino
- ½ dente de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1553.1 kJ / 371.2 kcal
- Białko
- 32.8 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 696 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sapateira recheada
5 min
Lulas recheadas
1h 15 min
Mexilhões com molho de cerveja
25 min
Salada de ovas
40min
Salada fresca de delícias do mar
25 min
Orelha de porco de coentrada
1h
Pica pau
20 min
Feijoada de polvo
1h 30min
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9 Std.
Polvo à lagareiro
1h 30min
Gambas salteadas
20 min
Amêijoas à Bulhão Pato
2u. 40min