Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g entremeada
- 50 g entrecosto
- 250 g rojões
- ½ chispe de porco
- 2 c. sopa de sal
- 10 g salsa
- 150 g cebola
- 3 dentes de alho
- 50 g azeite
- 200 g chouriço cortado em rodelas
- 400 g tomate em pedaços de lata
- 200 g vinho tinto
- 250 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 100 g cenoura cortada em cubos
- 1000 g feijão-preto cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polvo guisado
55min
Feijoada à transmontana
45min
Arroz de enchidos e feijão
35min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Jardineira de carne
1h 5min
Feijoca com entrecosto
1h
Carne de porco em vinha d’alhos
48h
Carne em vinha de alhos
96 godz.
Rancho
2 Std. 45 Min
Frango na púcara
50 Min
Arroz de polvo à espanhola
1 Std. 30 Min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min