Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão

Salada de massa com atum e vinagrete de manjericão

4.6 102 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 doses

Składniki

Massa
  • água
    1500 g
  • sal
    1 c. chá de
  • massa tipo penne
    400 g
  • azeite mais q.b. p/ cozer a massa
    30 g
  • alho
    2 dentes de
  • atum em lata escorrido
    350 g
  • tomate-cereja cortado em metades
    150 g
Vinagreta
  • manjericão fresco
    20 g
  • azeite
    180 g
  • vinagre
    80 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    1 pitada de
  • mel
    10 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 692.5 kcal / 2897.3 kJ
Białko 26.3 g
Tłuszcz 40.5 g
Węglowodany 53.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 1035.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...