Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g batata-doce cortada em cubos
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1100 g água
- 35 g azeite, mais q.b. p/ servir
- 1 c. chá de sal
- 180 g couve p/ caldo-verde
- 150 g chouriço (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 769 kJ / 184 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo-verde Bé
1 godz. 10 min
Sopa de feijão-frade e agrião
30 min
Creme de feijão-branco com espinafres
30 min
Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado
30 min
Creme de cogumelos
45 min
Creme de feijão branco e cogumelos
1h 15min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30 min
Creme de espinafres
40 min
Sopa de agriões
40 min
Sopa de grão e coentros
40 min
Sopa de brócolos e rúcula
40 min