Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 300 g lean beef mince
- 300 g lean pork mince
- 30 g breadcrumbs
- ¼ tsp dried basil
- ¼ tsp dried sage
- 1 tsp dried oregano
- ½ - 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Tomato sauce
- 20 g olive oil
- 3 garlic cloves, cut into halves
- 200 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 50 g red wine
- 800 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp dried oregano
- 1 - 2 pinches salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1973.2 kJ / 469.8 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1595.1 mg
Alternatywne przepisy
Lasagne bolognese
2h 30min
Shepherd's pie
55min
Aussie meat pies
2h
Mushroom risotto
30min
Poached eggs
25 Min
Mashed potatoes
40min
Meatballs with tomato sauce
40min
Quiche Lorraine
45min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM5)
4h
Inside-out chicken parmigiana
1h 30min
Gluten free sausage rolls
2h 5min
Pork san choy bau
25 Min