Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 300 g lean beef mince
- 300 g lean pork mince
- 30 g breadcrumbs
- ¼ tsp dried basil
- ¼ tsp dried sage
- 1 tsp dried oregano
- ½ - 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Tomato sauce
- 20 g olive oil
- 3 garlic cloves, cut into halves
- 200 g brown onion, cut into wedges (1 cm)
- 2 tsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 50 g red wine
- 800 g canned chopped tomatoes
- 50 g tomato paste
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp white sugar
- 1 tsp dried oregano
- 1 - 2 pinches salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1973.2 kJ / 469.8 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1595.1 mg
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2h
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30min
Chicken and sweet corn soup
30min
Bolognese sauce
40min
Chilli con carne
45min
Poached eggs
25 min
Mashed potatoes
40min
Meatballs with tomato sauce
40min
Lasagne bolognese
2h 30 min
Lamb kleftiko
4h
Sausage ragu with orecchiette
1h
Gluten free sausage rolls
2h 5min