Chicken and almond stir-fry

Chicken and almond stir-fry

3.7 159 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • Chinese cooking wine
    2 tbsp
  • kecap manis
    2 tbsp
  • soy sauce
    2 tbsp
  • sesame oil
    2 tsp
  • chicken thigh fillet cut into strips (1 x 5 cm)
    600 - 700 g
  • cornflour
    2 tbsp
  • Chinese five spice
    2 tsp
  • salt to season
  • ground black pepper to season
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • raw almonds
    150 g
  • oil
    2 tbsp
  • water
    500 g
  • broccoli cut into small florets
    200 g
  • cauliflower cut into small florets
    200 g
  • carrot cut into matchsticks
    1
  • cabbage shredded
    200 g
  • snow peas trimmed and cut into halves
    150 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into slices
    3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 753.9 mg
Białko 29.8 g
Kalorie 2044.9 kJ / 486.9 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...