Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 1500 g water
- 10 g dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 dried bay leaf
- 4 black peppercorns
- 1 skinless chicken breast fillet, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 250 g fresh tortellini
- 1 carrot, cut into thin slices
- 2 celery stalks, cut into thin slices
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and finely sliced on the diagonal, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 846.8 kJ / 201.5 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 941.3 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 Std.
Risoni with salmon and spinach
25 Min
Mediterranean pasta salad
50min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40min
Penne and vegetables
35min
Chicken involtini with sun-dried tomato pesto
50min
Remoulade chicken with prosciutto potatoes
40min
Chicken and pesto risoni
35min
One pot pasta with chorizo
35min
Pasta primavera
1 Std.
Mushroom and bacon pasta
30min
Tomato basil chicken stew
35min