Urządzenia i Akcesoria
Masala bread rolls
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions
Składniki
-
water plus extra for brushing300 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
olive oil20 g
-
salt1 tsp
-
baker's flour plus extra for dusting430 g
-
wholemeal plain flour100 g
-
tandoori paste (see Tips)80 g
-
poppy seeds (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
262.5 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
968.1 kJ /
230.5 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
34.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rosemary and sea salt crackers
35 min
Savoury herb baked ricotta
2 godz. 40 min
Tandoori paste
5 min
Madras curry powder
15 min
Ginger paste
15 min
Garlic paste
20 min
Creamy coconut chicken curry
30 min
Mango and turmeric sorbet
10 min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5 min
Herb and garlic dip
10 min
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min