Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 carrots, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 1 sprig fresh sage, leaves only
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 40 g unsalted butter
- 500 g stewing beef (gravy beef or chuck steak), cut into pieces (3 cm)
- 3 tbsp cornflour
- 6 - 10 button mushrooms, cut into quarters
- 100 g bacon, cut into pieces (2 cm) (opcjonalnie)
- 200 g Guinness®
- 1 tbsp fish sauce (opcjonalnie)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 3 - 4 sheets puff pastry (see Tips)
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2640.2 kJ / 628.6 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 1261.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and sweet corn soup
30 min
Beef and beer pie
1 Std. 40 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Shepherd's pie
55 min
Aussie meat pies
2 Std.
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Quiche Lorraine
45 min
Lasagne bolognese
2 Std. 30 Min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Bubble and squeak soup
35 min
Cornish pasties
2 Std.