Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and beer stew
- 40 g olive oil
- 600 g beef (for stewing), cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinch ground black pepper
- 150 g brown onion, cut into pieces
- 15 g cornflour
- 250 g water
- 150 g leek, cut into slices
- 330 g dark beer
- 1 tsp fresh thyme, leaves only
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp Meat stock paste (see Tips)
Pastry and assembly
- 150 g plain flour
- 65 g butter, cold, cut into cubes
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 1 egg yolk, lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2710.8 kJ / 647.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1138.2 mg
Alternatywne przepisy
Chunky bolognese
50 min
Corned beef with mustard sauce
1h 30 min
Chicken chasseur
1 godz. 50 min
Irish lamb stew
6h 20 min
Shepherd's pie
55 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Sweet and sour pork
40min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Creamy honey mustard chicken
1h
Beef and mushroom hot pot
2h
Classic meatloaf
1h 35 min
Cornish pasties
2h