Beef and beer pie

Beef and beer pie

4.0 62 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Beef and beer stew
  • olive oil
    40 g
  • beef (for stewing), cut into cubes (2 cm)
    600 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinch
  • brown onion cut into pieces
    150 g
  • cornflour
    15 g
  • water
    250 g
  • leek cut into slices
    150 g
  • dark beer
    330 g
  • fresh thyme leaves only
    1 tsp
  • Worcestershire sauce
    1 tbsp
  • Meat stock paste (see Tips)
    ½ tsp
Pastry and assembly
  • plain flour
    150 g
  • butter cold, cut into cubes
    65 g
  • egg
    1
  • salt
    ½ tsp
  • egg yolk lightly whisked, for glazing
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 647.5 kcal / 2710.8 kJ
Białko 39.5 g
Tłuszcz 35.5 g
Węglowodany 36.3 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 13.8 g
Sód 1138.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...