Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and beer stew
- 40 g olive oil
- 600 g beef (for stewing), cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinch ground black pepper
- 150 g brown onion, cut into pieces
- 15 g cornflour
- 250 g water
- 150 g leek, cut into slices
- 330 g dark beer
- 1 tsp fresh thyme, leaves only
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp Meat stock paste (see Tips)
Pastry and assembly
- 150 g plain flour
- 65 g butter, cold, cut into cubes
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 1 egg yolk, lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2710.8 kJ / 647.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1138.2 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Beef stew with buttermilk dumplings
1 godz. 40 min
Chicken, leek and corn pie
1 godz. 15 min
Chunky bolognese
50min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1h 25min
Chinese pork with vegetables
1h 20min
Beef ragu
1h 25min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Chicken chasseur
1h 50min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3j 40 menit
Guinness beef pies
2 godz. 15 min