Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 700 g chicken wings
- 70 g dark soy sauce
- 40 g light soy sauce
- 40 g Chinese cooking wine
- 2 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- 1 star anise
- 1 cinnamon quill
- 3 - 4 pieces orange peel (1 x 4 cm strips) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into halves
- 1400 g water, to cover ingredients (not higher than the 2L maximum fill level)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 282 kJ / 67.1 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 4083.4 mg
Alternatywne przepisy
Green tea ice cream (TM6 only)
24 godz. 30 min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1 godz. 45 min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2u. 5min
Nam Jim
10min
Chicken stock powder
6u. 35min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Beef rendang
6h 20min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 godz. 20 min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Larb (spicy minced chicken salad)
40 min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30 min
Sweet chilli sauce
1h 5min