![Crème renversée au caramel Crème renversée au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63860CCA-7D6A-4D8D-85E2-6A1B8BEEB13E/Derivates/0922A7E0-6AD4-4E04-AA6D-78F657D4A2C5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le caramel
- 1 c. à soupe d'eau
- 140 g de sucre en poudre
La crème aux oeufs
- 3 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 150 g de lait concentré non sucré
- 350 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, fendue dans la longueur
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1251 kJ / 296 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8 Std.
Crème renversée au café
2h
Crème caramel et vanille
8 Std.
Crème caramel
3h
Œufs au lait au caramel
55min
Crème onctueuse caramel-café
1 godz. 45 min
Petits flans pâtissiers
1 Std. 15 Min
Crème caramel, noix de coco et banane
5h
Crème renversée au chocolat
1 Std.
Gâteau de semoule aux abricots et crème anglaise
45min
Crème au chocolat
3 godz. 25 min
Crème catalane
4h 25 min