Menù: Rombo e verdure al cartoccio; salsa ai frutti rossi e gelato (Bimby Friend)

Menù: Rombo e verdure al cartoccio; salsa ai frutti rossi e gelato (Bimby Friend)

4.7 3 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Cartocci di rombo e verdure al vapore
  • 80 g olio extravergine di oliva
  • ¾ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 2 cucchiaini di scorza di limone tritata
  • 4 filetti di rombo (120-200 g l'uno)
    4 filetti di pesce bianco, (120-200 g l'uno)
  • 200 g di verdure miste (carote, zucchine, sedano, sedano rapa) a dadini (3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 400 g di patate pelate, a fette (3 mm)
Salsa ai frutti rossi e terminare la preparazione
  • 600 g di frutti rossi misti freschi
  • 250 g di vino bianco
  • 10 g di Rum
  • 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • 50 g zucchero
  • gelato gusto a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 593 mg
Białko 28 g
Kalorie 2767 kJ / 661 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...