Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de petits pois frais, avec les cosses
- 80 g d'oignon blanc, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 4 brins de menthe fraîche, équeutés
- 600 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 100 g de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 580 kJ / 139 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de petits pois et feta
35min
Velouté de lentilles vertes à la feta
35min
Velouté de céleri-rave aux châtaignes, lard croustillant
40min
Crème de petits pois
40min
Velouté de petits pois Chef Laurent CLEMENT
30min
Soupe de petits pois au mascarpone et au basilic
25 Min
Velouté de pois cassés, crème au citron confit
1 Std. 10 Min
Velouté poireaux-pommes de terre au saumon fumé
45min
Velouté de champignons et chantilly au foie gras
45min
Soupe de petits pois à la menthe
25 Min
Velouté de petits pois, quenelle de fromage
40min
Velouté de courgette et roquette
35min