Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 20 g de beurre demi-sel
- 120 g de pomme de terre farineuse (type bintje), coupée en morceaux
- 4 endives (450 g env.), coupées en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 1587 kJ / 380 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Soupe de chou-fleur et poireau au paprika
40min
Velouté de chou-fleur au curry
35min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55min
Velouté de mâche au Curé Nantais
35min
Soupe de tomate aux vermicelles
30min
Soupe de laitue
35min
Velouté de tomates à la crème
35min
Crème de chou-fleur
30min
Velours d'endive à l'orange
35min
Crème de chou-fleur
40min
Potage au poireau
30min
Soupe de tomate au basilic
30min