![Velouté d'endive Velouté d'endive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CBB3CBF-34D7-4189-9EE9-C2B872EA88EC/Derivates/5C8C9B15-CA64-40F0-B8CA-44D430B9F15B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 20 g de beurre demi-sel
- 120 g de pomme de terre farineuse (type bintje), coupée en morceaux
- 4 endives (450 g env.), coupées en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- Wartości odżywcze
- na 6 portions
- Kalorie
- 1587 kJ / 380 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35 min
Potage au poireau
30 Min
Crème d'endive au colombo
30 Min
Crème de chou-fleur
30 Min
Soupe d'endives à la chicorée
40 Min
Soupe poireaux, brie et pommes de terre
35 Min
Velouté de chou-fleur au curry
35 Min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 Min
Velours d'endive à l'orange
35 Min
Velouté de tomates à la crème
35 Min
Velouté poireau-pomme de terre WW (ex- Weight Watchers®)
25 Min
Soupe de laitue
35 Min