Soupe vichyssoise

Soupe vichyssoise

4.7 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de blancs de poireau coupés en tronçons
    300 g
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe rases
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
  • d'eau
    300 g
  • cube de bouillon de volaille
    1
  • de pommes de terre détaillées en dés
    300 g
  • de lait
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 206.5 kcal / 861.5 kJ
Białko 5.8 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 731.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...