Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sucrée au chocolat
- 80 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre, et un peu pour le moule
- 25 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel
- 1 œuf
- farine de blé, pour le moule
- 180 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 20 g de cacao en poudre
L'émulsion chocolat café
- 20 g de café en grains
- 200 g de lait
- 300 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 étoile de badiane
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 60 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2539 kJ / 609.8 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette au beurre
1 Std.
Choco-praliné abricot (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
24h
Eclairs caramel beurre salé
24h
Mousse au caramel salé
4h 30min
Tartelette chocolat-citron
4h 50 min
Tarte à la fleur d'oranger
2h
Marquise au chocolat
2h 25 min
Tarte au citron de Menton
1h 15min
Tarte chocolat caramel
2 godz. 15 min
Cheesecake praliné
4h
Gâteau nantais
1 Std.
Cheesecake aux pommes
3 Std. 30 Min