Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche (7 g env.)
- 30 g de mélasse
- 350 g de farine de blé complet
- 150 g de farine de blé bio (T65), et un peu pour le plan de travail
- 1 c. à café bombée de sel
- 1 c. à soupe d'huile neutre, pour le saladier
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 828.3 kJ / 194.9 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4 Std.
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain vapeur à l'épeautre
1h 30min
Pain de campagne
4 Std.
Pain complet
5h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain au yaourt
1 Std. 50 Min
Pain aux graines
5h
Pain aux céréales
3h 30min