Kartoffel-Rosenkohl-Stampf

Kartoffel-Rosenkohl-Stampf

4.5 101 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    6 Stängel
  • Zwiebeln halbiert (80 g)
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser
    750 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Scheiben
    800 g
  • Salz
    1 TL
  • Rosenkohl halbiert
    500 g
  • Butter weich, in Stücken
    100 g
  • Muskat
    3 Prisen
  • durchwachsener Speck, geräuchert in Streifen (2 cm)
    100 g
  • Öl
    3 EL
  • Radicchio länglich (250 g), in Streifen (3 cm)
    1
  • Zucker
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Sahne
    100 g
  • Milch
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 738 kcal / 3090 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 52 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 10.7 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Sód 842 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...