Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 3 Stängel Kerbel, abgezupft
- 10 Radieschen, halbiert
- 2 Äpfel, in Stücken
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 100 g Gewürzgurken, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 EL Zitronensaft
- 30 g Milch
- 250 g Saure Sahne
- 500 g Wasser
- 800 g Drillinge, mit Schale
- 8 Matjesfilets
- 4 Stängel Dill, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2935 kJ / 699 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 43 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes-Katersalat
55 min
Bohnensalat mit Tomatendressing
35 min
Matjes-Salat mit Pflaumendressing
45 min
Matjes mit Radieschensalat
50 min
Marinierte Möhren
50 min
Glückstädter Matjestopf
3h 30min
Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse
40 min
Vollkornbrot mit Gurkenfrischkäse und Krabben
10min
Heringsstipp mit Drillingen
1h
Spitzkohl-Paprika-Salat
10min
Spitzkohl-Radieschen-Apfel-Slaw
30 min
Matjes-Apfel-Ragout mit Eisbergsalat
15 Min