Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rosenkohl, halbiert
- 4 Eier
- 80 g Milch
- ¼ TL Muskat
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 500 g Wasser
- 20 g Walnüsse, gehackt
- 90 g Schafskäse, light, zerbröselt
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1588 kJ / 380 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Auflauf
1 Std.
Blumenkohl-Risotto mit Schinken und Erbsen
35 Min
Gefüllte Paprika mit Spinat und Ei
40 Min
Gemüseauflauf mit Quark
1 Std. 30 Min
Feta-Spinat mit Spiegelei
35 Min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Wurzel-Tortilla
1 Std.
Möhren-Kräuter-Omelette
50 min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 Std. 20 Min
Gemüsenudeln mit Thunfischsauce
35 Min
Kohlrabitaler mit pikantem Omelette
30 min
Rote-Bete-Brokkoli-Quiche
40 Min