Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rosenkohl, halbiert
- 4 Eier
- 80 g Milch
- ¼ TL Muskat
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 500 g Wasser
- 20 g Walnüsse, gehackt
- 90 g Schafskäse, light, zerbröselt
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1588 kJ / 380 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40 min
Feta-Spinat mit Spiegelei
35min
Rosenkohl-Auflauf
1h
Zucchinispaghetti mit Frischkäsesauce
35min
Gefüllte Paprika mit Spinat und Ei
40 min
Petersilienwurzel-Tortilla
45 min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1h 30min
Rote-Bete-Brokkoli-Quiche
40 min
Kohlrabitaler mit pikantem Omelette
30 min
Blumenkohl-Quiche mit Spargel und Spinat
2h
Seelachs auf Curry-Grünkohl
45 min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 Std. 20 Min